Home Nieuws Gemeente Emmen FC Emmen onderuit in Enschede

FC Emmen onderuit in Enschede

FC Emmen heeft zichzelf en het goed gevulde uitvak niet kunnen belonen. In een moeizame wedstrijd werd het 2-0 voor FC Twente.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis van Pelé kon de wedstrijd beginnen. Na vier minuten was daar de eerste kans van de wedstrijd voor Robin Pröpper, maar zijn kopbal was ongevaarlijk. Nog geen minuut later was het wel raak. Na een vermeende handsbal van Mohamed Bouchouari kon spits Ricky van Wolfswinkel zo raak schieten.

In een levendige beginfase kreeg ook Emmen een grote kans op een treffer. Rui Mendes kwam na een lange bal oog in oog met keeper Lars Unnerstall, maar hij kwam niet tot een schot en de kans eindigde met een corner. Even later kreeg Lorenzo Burnet na een goede aanval via Mendes en Ole Romeny de bal, maar zijn schot ging voorlangs.

In het vervolg van de eerste helft gebeurde er minder. Een kwartier voor rust leek Emmen een goede countermogelijkheid te krijgen, maar Mees Hilgers trok aan de noodrem en ontving de gele kaart van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Aan het einde van de tweede helft kreeg Mark Diemers nog een vrije schietkans. Een venijnig schot werd getoucheerd door Unnerstall en de corner die daarop volgde leidde tot niets. Ook Van Wolfswinkel kreeg een kans op een treffer, maar hij wist het net ditmaal niet te vinden.

Geen resultaat
In de beginfase van het tweede bedrijf was het FC Emmen met het balbezit, maar FC Twente met de kansen. Een poging van Van Wolfswinkel ging maar net voorlangs en op het uur ging een schot van Sem Steijn van dichtbij over het doel van Mickey van der Hart.

Na een goede fase van de Drentse formatie was het alsnog raak voor de Tukkers. Michal Sadílek kreeg de bal op randje zestien, mikte op de verre hoek en liet Van der Hart kansloos met – het moet gezegd – een mooi schot. Na die goal bleef het een lange tijd rustig in Enschede. Op een paar speldenprikjes na gebeurde er weinig meer en dus bleef het bij 2-0 in De Grolsch Veste.

Volgende week spelen we twee keer. Woensdagavond staat de tweede ronde van de TOTO KNVB-beker op het programma met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Daarna komt op zondag SC Cambuur naar Drenthe: een directe concurrent en dus een enorm belangrijke wedstrijd. Steun onze mannen volgende week zondag om 16.45 uur op De Oude Meerdijk!

FC Twente – FC Emmen: 2-0
5. Van Wolfswinkel 1-0
67. Sadílek 2-0

FC Twente: Unnerstall; Sampsted (62. Brenet), Hilgers (72. Pleguezuelo), Pröpper, Smal; Zerrouki (78. Kjølø), Sadílek, Steijn (62. Vlap); Černý (79. Rots), Van Wolfswinkel, Misidjan.

FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari, Araujo, Veldmate (80. Heylen), Burnet (80. Dirksen); Veendorp, Vlak (73. Bernadou), Diemers (73. El Messaoudi); Mendes, Živković, Romeny (60. Assehnoun).