FC Emmen speelt gelijk in oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Op Sportpark Boerbos van vv Rolder Boys heeft FC Emmen met 1-1 gelijkgespeeld tegen het FC Groningen van Dick Lukkien.

Al vroeg in de wedstrijd opende Piotr Parzyszek namens Emmen de score. Hij kopte een vrije trap van Patrick Brouwer uitstekend binnen en zette daarmee de 0-1 op het bord. De Groningers gingen wel op zoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen bleven uit. Kevin van Veen was tweemaal gevaarlijk, met een schot vanaf randje zestien (voorlangs) en een moment in de omschakeling (hij stuitte op doelman Jan Hoekstra). Vlak voor rust viel nog wel de 1-1, toen Ragnar Oratmangoen de bal van Luciano Valente vanaf de achterlijn ontving en hard raak schoot.

Na rust stuitte Van Veen opnieuw op Hoekstra, waarna de ploeg van Fred Grim een grote kans kreeg op de 1-2. George Younan speelde zichzelf met een goede dribbel vrij aan de linkerkant en legde goed terug op Parzyszek. De spits schoot echter recht op doelman Michael Verrips af. Even later maakte Younan het de doelman moeilijker met een laag schot in de verre hoek, maar opnieuw lag de oud-Emmenaar in de weg. Vervolgens was Mike te Wierik (kopbal uit een voorzet van Patrick Brouwer) nog gevaarlijk, maar bleef het bij 1-1 in Rolde omdat aan de andere kant Julius Dirksen in de omschakeling Fofin Turay in de weg zat.

Zondag is de Open Dag van FC Emmen, waarop de poorten van De Oude Meerdijk van 10.30 tot 15.00 uur open gaan voor jong en oud.

FC Groningen – FC Emmen: 1-1
8. Piotr Parzyszek 0-1
39. Ragnar Oratmangoen 1-1

FC Groningen: Verrips; Van Gelderen, Rente (60. Blokzijl), Balker, Peersman; Pelupessy, Duarte (37. Schreuders); Valente (70. Suslov), Lien (70. Krüger), Oratmangoen (70. Turay); Van Veen.

FC Emmen: Hoekstra; Te Wierik, Heylen, Vos (70. Dirksen), Hardeveld; Kieftenbeld (70. Bernadou), Vlak; Brouwer, Scholte, Younan; Parzyszek (85. Huijzer).