FC Emmen wint ook tweede oefenwedstrijd

In het nieuwe uittenue heeft FC Emmen op Sportpark De Hofakkers de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding met 1-5 gewonnen van vv Annen.

De Emmenaren zochten vanaf de eerste minuut naar de openingstreffer en waren daar meerdere keren heel dichtbij. De ploeg van Fred Grim maakte een gretige indruk en dat leidde tot kansen voor Jari Vlak (tweemaal), Ben Scholte (vier stuks) en Mike te Wierik. Telkens zat er echter een verdediger of de goed keepende Daan Boer tussen. Bij de eerste serieuze dreiging van de thuisploeg was het meteen raak; Pepijn Knol pikte een lange bal op en lobte de bal over doelman Eric Oelschlägel: 1-0.

Die voorsprong bleef niet lang op het scorebord staan. Enkele minuten later draaide Scholte goed weg bij zijn tegenstander en schoot hij met links laag de gelijkmaker binnen. Vijf minuten later kreeg de spits van dichtbij opnieuw een grote kans, maar ditmaal lukte het hem niet om het net te vinden. Voor rust leek George Younan, die zich veelvuldig liet zien als behendige dribbelaar, de 1-2 nog te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft stuurde Grim elf andere Emmenaren het veld in. Het duurde even tot de wedstrijd loskwam. Na een kwartier kreeg Aaron Misehouy een schietkans, kopte Kyron van der Kaap in de handen van de keeper en werd een kopbal van Dennis Vos van de lijn gehaald. Toch viel de 1-2 niet veel later, toen Van der Kaap een strafschop benutte nadat er een overtreding op hem werd gemaakt.

Nadat een afstandsschot van Dave Funke nog voor paniek bij de Anner doelman zorgde, was het een dik kwartier voor tijd weer raak. Joey Roufs werkte een lage voorzet van Floris Quaedvlieg achter z’n standbeen langs schitterend af met een subtiel hakje: 1-3. In de slotfase werd het ook nog 1-4, toen Vos (die eerder nog net naast kopte uit een vrije trap van Quaedvlieg) de tweede Emmer strafschop van de avond benutte. Misehouy werd bij een voorzet van Jasper Huijzer naar de grond gewerkt in de zestien. In de slotfase moest Kyan van Dorp nog met een schitterende reflex voorkomen dat een kopbal voor de 2-4 zorgde, waarna Van der Kaap (met een luchtje van buitenspel) na een steekpass van Roufs voor de 1-5 eindstand tekende.

Vrijdag spelen we weer een oefenwedstrijd, dan op het veld van SV Quitt in Ankum tegen VfL Osnabrück. Tickets zijn aan de poort verkrijgbaar.

90+1. Kyron van der Kaap 1-5

FC Emmen eerste helft: Oelschlägel; Te Wierik, Heylen, Dirksen, Hardeveld; Kieftenbeld (31. Bikhan), Vlak; Landu, Bernadou, Younan; Scholte.

FC Emmen tweede helft: Van Dorp; Van Beijnen, Funke, Vos, Mansaray; Bikhan (60. Strik), Roufs; Misehouy, Quaedvlieg, Huijzer; Van der Kaap.