El Messaoudi schiet FC Emmen naar de overwinning

In de 8e speelronde van dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen speelde FC Emmen voor de tweede keer achterelkaar een uitwedstrijd. Tegen TOP Oss wonnen ze met 0-1 in het Frans Heesen Stadion. Door deze overwinning klimt Emmen naar de derde plek op de ranglijst. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de supporters prachtig ontvangen in Oss. Bij het uitvak hing een groot doek met onder andere de tekst: “Welkom FC Emmen, TOP dat jullie er zijn!”. Daarnaast droegen de dames bij de catering allemaal een FC Emmen-shirt. Een mooi gebaar van de Ossenaren en een prachtig begin van de voetbalavond.

De wedstrijd kende een stroef begin. In het eerste kwartier kwamen de kansen via een vrije trap van Desley Ubbink van grote afstand en een schot van ver van Oss. Beide pogingen gingen laag door het midden en waren door beide keepers eenvoudig te verwerken. Het eerste spektakel kwam na een klein halfuur spelen toen Joey Konings bijna voor de openingstreffer zorgde. Een voorzet van Ubbink kon door de vleugelaanvaller van dichtbij worden gekopt, maar zijn poging trof de lat.

Bij vlagen lagen er veel ruimtes om via de de zijkanten een voorzet te geven, maar echte grote kansen bleven uit. Emmen werd in de eerste helft nog wel gevaarlijk. Via een slimme lage corner van Ubbink leek Jeff Hardeveld vrij uit te kunnen halen, maar scheidsrechter Eijgelsheim stond ongelukkig in de baan van de pass. Vlak daarna was het Ubbink die met een actie de ruimte vond om van buiten de zestien uit te halen, maar dat schot ging net naast het doel van Oss.

Gouden wissel
De tweede helft kwam al iets sneller op gang. Grad Damen probeerde een bal uit de lucht op doel te volleren, maar Jan Hoekstra kon de bal makkelijk pakken. Emmen wist vervolgens nog kansen te creëren. Eerst via Konings met een kopballetje bij de tweede paal. Daarna kreeg invaller Rui Mendes even later een grote mogelijkheid na een steekbal van Piotr Parzyzsek. Het schot van de aanvaller werd nog gekeerd door Mike Havekotte. Een aanval later raakten we, net als in de eerste helft, het aluminium. Jari Vlak raakte de bal uit de draai bijna perfect met links, maar het schot van de aanvoerder spatte uiteen op de paal.

Fred Grim vond dat er wissels nodig waren en dit bleek in het geval van Ahmed El Messaoudi een gouden greep. Nog geen twee minuten stond de aanvallende middenvelder in het veld toen hij de bal oppikte in de zestien van Oss. Na een korte dribbel kon hij van dichtbij via Havekotte binnenschieten.

De wedstrijd kende een vervelend slot. Nadat invaller Kostanti Doumtsios was doorgebroken en Hoekstra omspeelde, viel hij naar de grond. De scheidsrechter aarzelde niet en gaf een gele kaart aan de spits voor een schwalbe. Het publiek leek het er niet helemaal mee eens te zijn, want naast geschreeuw viel er ook een beker op het veld. Daardoor gingen de clubs een kleine vijf minuten naar binnen voor een onderbreking. Eenmaal terug in het veld moest Hoekstra nog een keer knap ingrijpen op een poging van dichtbij. In de blessuretijd knepen de Emmen supporters de billen nog heel even dicht toen een schot, via een Drents been van richting werd veranderd, net naast het doel ging.

De treffer van El Messaoudi bleef het enige doelpunt van de wedstrijd en daardoor wonnen de Emmenaren met 0-1 in Oss. Daarmee heeft de ploeg van Grim nu drie wedstrijden op rij gewonnen. Ook is het een evenaring van de langste winstreeks tegen de Ossenaren sinds 2001-2003 (4).

Aanstaande vrijdag speelt FC Emmen weer thuis op De Oude Meerdijk. Dan trappen ze om 20.00 uur af tegen Telstar in speelronde 9 van de Keuken Kampioen Divisie.

TOP Oss – FC Emmen: 0-1
67. Ahmed El Messaoudi 0-1