FC Emmen lijdt weer puntverlies

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen nam FC Emmen het op tegen VVV-Venlo. Na het gelijke spel in Leeuwarden ging de ploeg van Fred Grim op De Oude Meerdijk op jacht naar de eerste overwinning. Na een doelpuntrijke wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en sloten ze de wedstrijd met een 2-2 gelijkspel af. De Zuidtribune zorgde voor een sfeervolle eerste wedstrijd op De Oude Meerdijk met twee mooie sfeeracties.

De sfeeractie van de Zuidtribune tijdens de spelersopkomst leek goed uit te pakken, want de Emmenaren begonnen sterk aan de eerste helft. De eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg. Na mooie dribbel van Ben Scholte wist hij de bal bij Piotr Parzyszek te krijgen, maar zijn schot kon nog gekeerd worden door doelman Jan de Boer. Enkele minuten later was het Scholte zelf die het maar eens van afstand probeerde. Hij kreeg de bal mee na een knappe actie van Ahmed El Messaoudi en haalde uit, maar de bal ging net naast het doel.

De eerste goal hing duidelijk in de lucht en in de 13e minuut wist Patrick Brouwer de openingstreffer te maken. Met een perfect aangesneden steekbal van Mike te Wierik zette hij Brouwer alleen op de keeper en werkte koelbloedig af. Hiermee maakte de snelle vleugelaanvaller zijn eerste goal voor FC Emmen en ook zijn eerste in het betaald voetbal.

Met geen vuiltje in de lucht ging Emmen op zoek naar de volgende goal, maar via linksbuiten Soulyma Allouch kwam de uitploeg plots op gelijke hoogte. Een voorzet van Allouch werd door niemand aangeraakt en viel ongelukkig het doel in. Door de gelijkmaker kwam VVV-Venlo beter in de wedstrijd en het sterke spel van Emmen uit de openingsfase was niet meer hetzelfde. Na een dik halfuur konden de gasten uit Venlo profiteren van balverlies en weer was het Allouch die met een krullend schot in de verre hoek scoorde.

De rollen waren omgedraaid en de Drentse ploeg moest op zoek naar de gelijkmaker. Vlak voor rust gebeurde dat ook bijna via een vrije trap van El Messaoudi. Vanaf een gevaarlijke plek krulde hij de bal echter over het doel. Kort daarna kreeg VVV-Venlo nog een grote mogelijkheid via Simon Janssen door de bal hard op de paal te schieten.

Tandje erbij
Er moest in de tweede helft wat gebeuren om aanspraak te maken op de overwinning. Toch moest doelman Jan Hoekstra nog een keer goed ingrijpen op een poging van Martijn Berden. Met Lucas Bernadou en debutant Desley Ubbink fris in het veld moest Emmen terug in de wedstrijd komen en meer gaan creëren.

Met nog een dikke 20 minuten op de klok drong de Drentse ploeg aan en kreeg een grote kans via Scholte, maar hij kon de bal net niet lekker meekrijgen. Het vertrouwen leek hierdoor wel terug te zijn gekomen, want even later is het weer Emmen dat de aanval opzocht. Scholte nam de bal mee en wist met een lage voorzet Parzyszek te bereiken, die de bal knap wist af te ronden. Met nog voldoende speeltijd lag de wedstrijd weer helemaal open.

Wat volgde was een hectische slotfase vol kansen voor beide ploegen. Eerst kreeg Scholte een kopkans die net over ging via een voorzet van Ubbink. Vervolgens wist het Ubbink zelf bijna te scoren na een combinatie met Jari Vlak, maar zijn poging ging net langs de verkeerde kant van de paal. De kansen bleven komen, want eerst was het Parzyszek die de bal niet in het doel kreeg en daarna raakte Vlak nog eens de paal. Het stadion voelde dat er meer te halen viel en ging vol achter de ploeg staan.

FC Emmen bleef VVV-Venlo vol onder druk houden, maar echte grote kansen kwamen er niet meer. Te Wierik probeerde het nog met een afstandsschot dat net over het doel ging en in de blessuretijd kwam Brouwer net een teenlengte te kort op een voorzet. Scheidsrechter Jochem Kamphuis floot na een spannende eindfase af en beide ploegen moesten genoegen nemen met een punt.

Hiermee sloot FC Emmen ook haar tweede competitiewedstrijd af met een 2-2 gelijkspel. Volgende week vrijdag gaat de ploeg van Fred Grim uit bij De Graafschap op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen.

FC Emmen – VVV-Venlo: 2-2
13. Patrick Brouwer 1-0
19. Soulyma Allouch 1-1
33. Soulyma Allouch 1-2
71. Piotr Parzyszek 2-2