FC Emmen speelt gelijk na treffer van SC Cambuur in blessuretijd

Geplaatst op  Terug

CAMBUUR DIEP IN DE BLESSURETIJD NAAST EMMEN

FC Emmen heeft de competitie geopend met een 2-2 gelijkspel bij SC Cambuur. Lang leek FC Emmen met de volle buit naar huis te gaan, maar in de blessuretijd kwam de thuisploeg alsnog langzij. Ten opzichte van vorig seizoen waren er dit jaar wel uitsupporters welkom in Leeuwarden. Het uitvak moedigde de Drentse ploeg aan met een groot spandoek met de tekst: ‘Wij buig’n, maar barst’n doet wij nooit!’.

De aftrap werd verricht door een echte FC Emmen-supporter, Sofie. Zij mocht samen met een supporter van SC Cambuur de wedstrijd symbolisch starten. Sofie is groot fan van onze club en heeft er alle vertrouwen in dat FC Emmen volgend seizoen weer te bewonderen is in de Eredivisie. “Clubliefde kent geen divisie en FC Emmen keert terug, ik weet het zeker.” Hierna kon de wedstrijd echt beginnen.

De wedstrijd begon met een afwachtende start van beide kanten. Het was zoeken naar mogelijkheden, maar het bleef bij kleine kansjes voor debutanten Patrick Brouwer en Piotr Parzyszek. De thuisploeg kreeg twee mogelijkheden via Fedde de Jong, maar het lukte hem niet om doelman Jan Hoekstra te passeren.

Na ruim twintig minuten ging het mis bij Mike te Wierik, die naar de grond ging na een harde botsing. Na een behandeling buiten de lijnen bleek dat Te Wierik niet verder kon en Lorenzo Burnet maakte zijn opwachting om in te vallen. Even later had ook Chardi Landu last na een pijnlijke val, maar hij kon na enige verzorging weer verder.

Waar Cambuur sterker oogde was het FC Emmen dat de score opende. In de 38e minuut vond Landu via de linkerkant ruimte om een actie te maken en de bal laag voor te geven. De voorzet kwam, via een subtiele voetbeweging van Maikel Kieftenbeld, perfect voor de voeten van Ben Scholte terecht en hij schoot de bal overtuigend achter doelman Yanick van Osch. Met 0-1 op het scorebord leek de Drentse ploeg vertrouwen te hebben gekregen. Vlak voor rust zocht Emmen weer de aanval op en stak Landu de bal op Jeff Hardeveld. Na een opmars over de linkerkant leek hij te zoeken om een voorzet te geven. Niets was minder waar, want hij verraste het hele stadion door de bal uit een onmogelijke hoek in het dak van het doel te schieten. Een prachtig moment, in zijn eerste wedstrijd na zoveel maanden blessureleed. De mannen van Fred Grim gingen daardoor comfortabel aan de thee.

Voorsprong niet genoeg
Het zou een pittige tweede helft worden, want de thuisploeg kwam gedreven uit de kleedkamer. Gebrand op de aansluitingstreffer zocht Cambuur de aanval op, maar grote kansen bleven voorlopig uit. Landu, belangrijk bij beide doelpunten, moest zich al vroeg in de tweede helft laten wisselen voor George Younan.

Na ruim een kwartier kregen de geel-blauwen de uitgelezen mogelijkheid op de 1-2. Na een korte terugspeelbal van Jari Vlak werd Jan Hoekstra omspeeld door invaller Milan Smit, die door de Drentse keeper gevloerd werd. De scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip te wijzen en Cambuur-spits Roberts Uldriķis mocht aanleggen. Zijn strafschop werd echter hoog over het doel geschoten en de Emmenaren dachten goed weg te komen. Luttele minuten later kon Hoekstra een voorzet niet klemvast pakken en wist Breij de bal te verzilveren tot een doelpunt. Scheidsrechter Alex Bos legde daarna direct de wedstrijd kort stil, omdat er een aantal bekers op het veld waren beland.

Na de hervatting bleef Cambuur de Drentse ploeg onder druk houden, maar het was Vlak die de bal op het middenveld kreeg, opstoomde, en op randje zestien hard op doel uithaalde. Zijn poging werd echter gekeerd door Van Osch. De volgende grote kans was daarna voor Cambuur via Uldriķis, die de bal leek binnen te koppen na een voorzet van Alex Bangura. De bal werd rakelings naast gekeken door Hoekstra en Emmen bleef op voorsprong.

De laatste minuten werden met geknepen billen uitgespeeld, maar de overwinning kwam er helaas niet. In de 98e minuut kreeg invaller Wiebe Kooistra de bal uit een corner voor de voeten. Met zijn schot tekende hij op het allerlaatste moment voor de gelijkmaker. FC Emmen moest daardoor genoegen nemen met een gelijkspel en de ploegen deelden de punten.

Na een bewogen competitiestart voor de ploeg van Fred Grim wacht volgende week de eerste thuiswedstrijd, dan komt VVV-Venlo naar De Oude Meerdijk. De Venlonaren spelen zondag eerst thuis tegen MVV.

SC Cambuur – FC Emmen: 2-2
38. Ben Scholte 0-1
44. Jeff Hardeveld 0-2
66. Michael Breij 1-2