FC Emmen verliest in besloten oefenduel van VFL Osnabrück

FC Emmen heeft in een besloten oefenduel op het veld van vv Emmen met 2-4 verloren van VfL Osnabrück. Na het eerste uur stonden de Emmenaren nog voor, maar in het tweede uur werd die voorsprong uit handen gegeven tegen de zeer effectieve bezoekers.

In de openingsfase was Emmen de bovenliggende partij. Hoewel grote kansen uitbleven, wisten Jeff Hardeveld en Jari Vlak vanaf randje zestien wel tweemaal gevaar te stichten. Na een kleine twintig minuten waren het echter de bezoekers die op voorsprong kwamen; een tegenaanval werd tot doelpunt gepromoveerd door Christian Conteh.

In het tweede half uur kwamen de Emmenaren al gauw op gelijke hoogte. Een lange bal van Joey Konings werd door Hardeveld op knappe wijze vanaf de achterlijn voorgezet op Piotr Parzyszek, die simpel de 1-1 binnenkopte. Na twee mogelijkheden voor VfL Osnabrück zorgde Ahmed El Messaoudi voor de Drentse voorsprong, door vanaf zo’n twintig meter schitterend de kruising te vinden. Kort daarna was Konings ook nog dichtbij een treffer, maar zijn schot vanaf rechts ging voorlangs.

Voor het tweede uur stuurde trainer Fred Grim een nieuw elftal in het veld, met . Al snel ontstond er een kans op de 3-1, toen Rui Mendes de bal vanaf de achterlijn teruglegde op Chardi Landu. De linksbuiten tikte de bal echter voorlangs. De kansen bleven komen en ook Mendes zelf (hard schot) en George Younan (op aangeven van Landu) waren gevaarlijk. Net als in de eerste helft viel de goal echter aan de andere kant. Lars Kehl probeerde de bal over Eric Oelschlägel heen te wippen, maar de keeper kon er nog net bij. De rebound was echter voor John Verhoek, die de gelijkmaker op het scorebord zette. Daarna ging het hard met de doelpunten, want binnen acht minuten vielen ook de 2-3 (Henry Rorig van dichtbij) en 2-4 (Conteh in de één tegen één met een stiftje).

Ook in het laatste half uur kreeg FC Emmen genoeg kansen om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. Zo schoot Landu van dichtbij in de handen van de keeper en kon Jasper Huijzer van heel dichtbij op doel koppen. De kansen werden helaas niet omgezet in doelpunten, waardoor scheidsrechter Sam Dröge na 120 minuten voetbal bij een 2-4 stand het eindsignaal deed klinken.

82. Christian Conteh 2-4

FC Emmen eerste helft: Hoekstra; Schouten, Heylen, Dirksen, Hardeveld; Vlak, Bernadou; Ubbink, El Messaoudi, Konings; Parzyszek.

FC Emmen tweede helft: Oelschlägel; Brouwer, Vos, Bolk, Burnet; Kieftenbeld, Smeets; Mendes, Younan, Landu; Huijzer.

VfL Osnabrück eerste helft: Kühn; Rorig, Gyamfi, Beermann, Kleinhansl (30. Bähr); Cuisance (30. Kehl), Thalhammer, Kunze, Makridis; Conteh, Wriedt.

VfL Osnabrück tweede helft: Böggemann (90. Adamczyk); Rorig, Wiemann, Beermann (90. Chato), Bähr; Niemann, Thalhammer (90. Wiethaup), Kunze (90. Gnaase), Conteh (90. Wulff); Verhoek, Kehl (90. Badjie).