FC Emmen wint in oranje gekleurd stadion

Maandagavond, bij de wedstrijd tegen Almere City, kleurde stadion De Oude Meerdijk oranje. Ook de hoekvlaggen zijn voorzien van oranje vlaggen en onze aanvoerder speelt met een oranje aanvoerdersband. Het heeft allemaal te maken met de steun voor de internationale campagne ‘Orange The World’.

FC Emmen heeft deze thuiswedstrijd tegen Almere City weten te winnen. Met drie doelpunten was Jasin Assehnoun de gevierde man die zorgde voor de 3-0 eindstand.

Nadat scheidsrechter Ingmar Oostrom had gefloten voor de aftrap van de wedstrijd kon de ontmoeting tussen beide ploegen beginnen. In de eerste paar minuten viel er al veel te beleven. Zo kreeg FC Emmen binnen twee minuten al twee corners, maar in de tegenaanval verdiende ook Almere City een hoekschop. Dat leidde ertoe dat de bal al snel al achter Michael Brouwer lag. De scheidsrechter floot echter af wegens buitenspel. Maar de Emmenaren werden zo al vroeg gewaarschuwd door een gehavend Almere City.

Na zeven minuten kwam FC Emmen wél op voorsprong. Rui Mendes leek erdoor te zijn aan de rechterkant na een pass van Azzeddine Toufiqui. Deze bal werd onderschept en verkeerd uitverdedigd door Thomas Poll. Hierdoor kwam Assehnoun één op één met oud-Emmenaar Agil Etemadi. De Fin faalde niet: 1-0.

In de eerste twintig minuten golfde het spel op en neer en zo waren er mogelijkheden aan beide kanten. Miguel Araujo was met een afstandsschot gevaarlijk, aan de andere kant zorgden Ramon Leeuwin en Lance Duijvestijn voor gevaar met een kopbal en een schot van afstand.

Toch was het Emmen dat opnieuw trefzeker was. Na geklungel achterin bij Almere kwam Mendes oog in oog met de doelman. Hij stuitte op de lijnstopper, maar in de rebound kon Assehnoun zijn tweede treffer van de avond maken.

In het restant van de eerste helft kwamen beide ploegen niet meer tot mogelijkheden. Het enige schrikmomentje was nog een harde overtreding van Jonas Arweiler op Araujo. Gelukkig kon de Peruaan de wedstrijd vervolgen.

Hattrick compleet
In het begin van de tweede helft maakte Assehnoun zijn hattrick compleet. Het was Jeredy Hilterman die vanaf het middenveld goed opstoomde en de bal bij de buitenspeler bracht. Assehnoun kwam naar binnen en krulde de bal voortreffelijk in de lange hoek.

Na de rust waren er weinig tot geen mogelijkheden aan beide kanten. Met nog een kwartier te gaan kregen de Almeerders toch nog een grote kans op een aansluitingstreffer. De net ingevallen Maarten Pouwels leek te kunnen scoren op aangeven van Arweiler, maar Brouwer bewees waarom hij de minst gepasseerde doelman van de competitie is en redde met de voet.

In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en het was dan ook geen verrassing dat Assehnoun bij het laatste fluitsignaal werd uitgeroepen tot COOP Man van de Wedstried.

Volgende week gaat FC Emmen op bezoek bij Jong Ajax. Door de overwinning op Almere passeert FC Emmen de jong-ploeg weer op de ranglijst en staat het nog twee punten achter op nummer twee Excelsior. De Drenten staan één punt voor op de Ajacieden.

FC Emmen – Almere City: 3-0
7. Assehnoun 1-0
20. Assehnoun 2-0
52. Assehnoun 3-0

FC Emmen: Brouwer; Luzayadio (82. Apau), Araujo, Veldmate, Burnet; Vlak (65. Bernadou), El Azzouzi; Toufiqui (65. Bijleveld), Mendes (82. Scholte), Assehnoun; Hilterman (75. Kharchouch).

Almere City: Etemadi; Van Vlerken, Hammouti (65. Van Leeuwen), Leeuwin, Helstrup, Poll; Receveur, Smeets; Puriel (46. Ahannach), Duijvestijn (77. Pouwels); Arweiler.