FC Emmen wint van NAC en stijgt op ranglijst

In het Rat Verlegh Stadion sleepte de ploeg van Fred Grim een 1-3 overwinning uit het vuur. Door de overwinning klimt FC Emmen naar de vijfde plek op de ranglijst. Maikel Kieftenbeld speelde zijn 250e officiële wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal.

Emmen kende een turbulente start van de wedstrijd, want binnen drie minuten kwam NAC op voorsprong. Een vrije bal werd ongelukkig in eigen goal gewerkt door Jeff Hardeveld. De Emmenaren moesten in de achtervolging, maar de openingsfase was voor thuisploeg. We gaven hier het perfecte antwoord op, want aanvoerder Jari Vlak wist met een knap afstandsschot voor de gelijkmaker te tekenen. Dit deed ons zichtbaar goed, want een sterke fase volgde.

Kort na de 1-1 kwam Emmen er een aantal keren gevaarlijk uit. Dit resulteerde bijna in een voorsprong, maar een schot van Jorrit Smeets trof de paal en Joey Konings schoot even later naast. In het restant van de eerste helft kreeg Emmen nog een aantal kleine kansen, maar het lukte via pogingen van Ben Scholte en Smeets niet om op voorsprong te komen.

Emmen wint avondje NAC
Emmen begon de tweede helft, ondanks een dubbele wissel met Dennis Vos en Ahmed El Messaoudi, onder druk van NAC. Echt grote kansen kreeg de thuisploeg niet en Emmen profiteerde hier maximaal van. Binnen het uur kwamen we er na een corner van NAC snel uit op de counter. Een diepe bal van Desley Ubbink vond Konings, die op het doel kon afrennen en binnenschuiven.

Met een 1-2 voorsprong op het scorebord vervolgde Emmen de wedstrijd met twee frisse krachten. Maikel Kieftenbeld kwam erin en speelde daardoor zijn 250e officiële wedstrijd in het Nederlandse betaald voetbal. Rui Mendes mocht na zijn sterke rentree van afgelopen maandag weer minuten maken. De vleugelaanvaller gaf maandag een assist en bekroonde dit keer zijn invalbeurt met een goal. Piotr Parzyszek wist de bal mee te geven op de frisse Portugees en oog in oog met keeper Tein Troost faalde hij niet. De wedstrijd was beslist en Lorenzo Burnet mocht vijf minuten voor tijd nog invallen.

Komende vrijdag speelt FC Emmen om 20.00 uur opnieuw een uitwedstrijd. In speelronde 8 van de Keuken Kampioen Divisie gaan ze op bezoek naar TOP Oss.

NAC Breda – FC Emmen: 1-3
3. Jeff Hardeveld (eigen doelpunt) 1-0
14. Jari Vlak 1-1
58. Joey Konings 1-2
80. Rui Mendes 1-3