Jari Vlak schiet FC Emmen naar de overwinning in blessuretijd

FC Emmen heeft de thuiswedstrijd tegen Jong AZ met 2-1 gewonnen. Het ging niet makkelijk voor de Emmenaren, maar na een doelpunt in de extra tijd stond er een verdiende zege op het bord.

Al gauw bleek dat Jong AZ zeker geen misselijke ploeg is. Niet voor niets hielden de Alkmaarders al vijf keer de nul deze competitie en versloegen ze afgelopen maandag De Graafschap nog met 3-0. Ook tegen Emmen wilden ze voetballen en druk zetten, dat leverde na tien minuten al de openingstreffer op. Na slordig balverlies achterin bij Emmen was het de snelle Jayden Addai die profiteerde en de 0-1 op het scorebord zette.

Even later kregen de Emmenaren nog een domper te verwerken, toen Joey Konings zonder tegenstander in de buurt naar de grond ging. Hij moest worden vervangen door Rui Mendes.

De ploeg van Fred Grim vocht terug en pakte het initiatief. Schoten van Ahmed El Messaoudi en Michaël Heylen leverden geen doelpunt op en een lage voorzet van Mendes werd door drie Emmenaren voor het doel gemist. Vijf minuten voor rust was het dan toch raak. Jari Vlak probeerde het van een meter of 25 met zijn linker en vond het net: 1-1. In de blessuretijd was hij van randje zestien opnieuw dichtbij, maar ditmaal stond het vizier net op scherp.

Een late maar verdiende goal
Na rust ging de jacht op de voorsprong verder. Patrick Brouwer (een kwartier na rust ingevallen voor Desley Ubbink) schoot van dichtbij op AZ-doelman Daniël Deen, even later kreeg hij de bal er na een mislukt schot van Piotr Parzyszek ook niet in. Verder was er ook nog een hachelijke situatie voor het Alkmaarse doel na een slippertje van de keeper, maar ook toen wilde de bal er niet in.

In de slotfase leek de 2-1 toch nog te vallen, toen Mendes alleen op de keeper af ging. Zijn inzet ging echter over het doel en even later wist Deen redding te brengen op een harde kopbal van Brouwer. Enkele minuten later werd de bal na een Drentse corner ook nog van de lijn gehaald, waarna de nastoot van Julius Dirksen net naast ging. Ook probeerde de ingevallen Jorrit Smeets het nog van afstand. Zo hing een Emmer treffer in de lucht, maar werd die nog geen realiteit.

Tot in de blessuretijd. De Emmenaren bleven aandrukken en via via kreeg Vlak de bal van dichtbij voor zijn voeten. Hij aarzelde niet en schoot onberispelijk binnen: 2-1. Die voorsprong gaf FC Emmen niet meer weg en zo bleven de drie punten op De Oude Meerdijk, waar daarmee het oktoberfest kon beginnen.

Komende dinsdag is de volgende wedstrijd voor de mannen van Grim, dan staat het bekerduel op bezoek bij De Graafschap te wachten.

FC Emmen – Jong AZ: 2-1
10. Jayden Addai 0-1
39. Jari Vlak 1-1
90+7. Jari Vlak 2-1