Home Nieuws Gemeente Emmen Mendes schiet FC Emmen naar de overwinning

Mendes schiet FC Emmen naar de overwinning

FC Emmen heeft de derde zege op rij geboekt door in eigen huis Jong PSV te verslaan. Rui Mendes zorgde in een steenkoud Emmen voor de enige treffer.

In de openingsfase zette Jong PSV hoog druk en dat zorgde voor enige problemen in de opbouw van Emmen. Kansen ontstonden daardoor aan beide kanten niet. Na een kwartier vond de ploeg van Fred Grim de oplossing, namelijk de lange bal op Piotr Parzyszek en van daaruit verder voetballen. Het maakte het spel leuker voor de toeschouwers, want er gebeurde meer voor beide doelen – al was vaak de laatste pass niet nauwkeurig genoeg.

De grootste kans van de eerste helft ontstond na dik twintig minuten spelen. Een terugspeelbal op de keeper van Tygo Land was niet op maat en belandde zo in de voeten van Parzyszek. In de één-tegen-één trok Jong PSV-doelman Niek Schiks echter aan het langste eind. Even later moest ook Emmen-doelman Jan Hoekstra aan de bak, na een goede combinatie van de bezoekers. Zo zorgden de keepers ervoor dat de brilstand na 45 minuten nog op het bord stond.

Een snelle 1-0
Na rust veranderde dat al gauw. Emmen kwam gretig uit de kleedkamer en het was Desley Ubbink die met een heerlijk steekpassje Mendes bediende. De Portugees faalde niet vanaf de rechterkant en bracht zo wat warmte op De Oude Meerdijk.

Overigens was de goal ook reden tot juichen in het uitvak. Dat was dankzij Oldenburger|Fritom namelijk gevuld met mensen uit de regio die normaliter om allerlei redenen niet naar wedstrijden van FC Emmen kunnen.

Nadat Ahmed El Messaoudi meteen na de 1-0 net niet tot een schot kwam in kansrijke positie, kwamen ook onze verdedigers tot kansen. Mike te Wierik stuitte op Schiks, Michaël Heylen kreeg een kopkans en Te Wierik kreeg ook nog een kans op aangeven van Ubbink, maar hij raakte de bal niet lekker.

Daarna ging Jong PSV nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Zo stuitte Jevon Simons op Jan Hoekstra, waarna Jari Vlak de bal nog van de lijn moest halen. Er werd meedogenloos verdedigd door de Drenten en in de slotfase was Joey Konings zelfs nog dichtbij de beslissing. Ben Scholte gaf hem een piekfijn passje, maar opnieuw lag doelman Schiks in de weg. Daardoor bleef het bij 1-0 op De Oude Meerdijk.

Door de overwinning blijft Emmen derde in de Keuken Kampioen Divisie. Komende vrijdag wacht voor de Emmenaren een uitwedstrijd tegen koploper Willem II, dat drie punten meer heeft.

FC Emmen – Jong PSV: 1-0
48. Rui Mendes 1-0