Wethouder René van der Weide vertrekt na 10 jaar als wethouder

Foto: Gemeente Emmen/Bianca Verhoef

Wethouder René van der Weide (Wakker Emmen) vertrekt na 10 jaar bij de gemeente Emmen. De heer Van der Weide gaat per 1 augustus aan de slag bij de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen. ‘Het is een vertrek met een dubbel gevoel. Ik laat een prachtige gemeente, een mooie organisatie en een bijzondere functie achter. Maar ik wist ook dat mijn derde periode als wethouder mijn laatste periode zou zijn. En omdat ik wist dat dit mijn laatste periode was, ben ik gaan nadenken over mijn toekomst. Ondanks dat de timing voor mij niet helemaal goed voelt, weegt het niet op tegen de kans die mij geboden wordt door de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen. Het totaalplaatje klopt voor mij. Als programmamanager mag ik hier sturing geven aan ruimtelijke projecten en opgaven, een
terrein waar mijn hart ook de afgelopen jaren gelegen heeft als wethouder en wat ik ook hierna wilde blijven doen.’

Burgemeester Eric van Oosterhout: ‘Met het vertrek van de heer Van der Weide raakt Emmen een zeer ervaren en gedreven bestuurder kwijt. Een wethouder die altijd denkt in oplossingen en mogelijkheden en met een groot hart voor onze dorpen en wijken. Wij gunnen hem deze nieuwe stap in zijn carrière, maar gaan hem in Emmen zeker missen.’

Leo Hoogenberg laat namens Wakker Emmen weten dat de partij verrast is door dit nieuws. ‘Het is spijtig voor Emmen en voor onze fractie dat René vertrekt als wethouder, maar wij begrijpen dat hij dit als een mooie kans ziet. Wakker Emmen is hem enorm dankbaar voor alles wat hij voor onze partij heeft betekend. Gelukkig blijft hij inwoner van Emmen en gaan we samen met hem nadenken over een passende invulling van zijn toekomstige rol binnen onze partij.’

Wie René van der Weide zal opvolgen als wethouder en per wanneer, is op dit moment nog niet bekend. Leo Hoogenberg: ‘De komende periode nemen we de tijd om hier samen met de partij naar te kijken.’